Studiereis Zweden

In september organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Bedrijfs –en arbeids Fysiotherapeuten (NVBF) een studiereis naar Zweden, de bakermat van de ergonomie. We konden ons verheugen op een kijkje in de keuken bij productieprocessen en de zorg voor medewerkers.

Als eerste kregen we bij autofabrikant Volvo een tour door de fabriek waar o.a. tilmiddelen, het op hoogte werken en de bereikbaarheid van onderdelen getoond werden. Maar het ingebouwde systeem om assistentie te vragen als de werkdruk oploopt en de productienorm in de knel komt was wel de grootste eyeopener. Vervolgens verplaatsen we ons op dit enorme terrein naar de ergonomen van de ontwerpafdeling. Zij deelden hun visie op gebruikscomfort met ons en de dilemma’s waar men voor komt te staan in de beperkte ruimte voor de bestuurder. In de simulator konden we ervaren hoe het ontwerp de ervaring van de auto verandert én hoe de lichaamslengte van de bestuurder het waarnemen van de omgeving beïnvloedt.

Het was een geweldige ervaring om Volvo op deze manier te bezoeken en daar met collega’s over na te praten tijdens de lange rit door het prachtige landschap.

 

groep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *